Борси за залагания

Наред с обикновените букмейкъри, които предлагат коефициентите си и според тях изплащат печалба при познат изход на някой от предложените пазари, постепенно популярност и в България придобиват борсите за залагания. Както и на всяка борса тук се търгува - в случая със залози. Играчите обаче са тези, които определят коефициентите и именно това отличава борсата от букмейкъра. Борсата е платформа, която предлага на играчите възможност да получат за залога си толкова , колкото считат за справедливо. Друг е въпроса до колко другите играчи ще счетат определената цена за разумна. Играчът определя сумата, която е готов да даде ако прогнозата му не се сбъдне и в същото време задава коефициента, по който иска този залог да бъде умножен в случай, че се окаже прав. Този залог се обявява и остава "непосрещнат" (unmatched) докато не се намери играч/и, който е готов да заплати евентуалната печалба (тогава залогът е "посрещнат").

Поради тази особеност на борсата, съществува възможност за залог "срещу" определен изход. Така обикновено до всеки изход на пазар има две опции - Back(подкрепям) и Lay(срещу), които играчът може да избере, ако иска да заложи съответно "за" определен изход или "против". Коефициентът, който стои до всяка от двете опции е този, за който вече са се намерили купувачи/продавачи, готови да заплатят.

Предимства

На борсата обикновено могат да се намерят малко по-високи коефициенти, поради готовността на някои залагащи да заплатят нереалистично висока цена за по-малко вероятен изход. Особено това може да се забележи при залаганията на живо, когато при всяка промяна на резултата или в хода на мача коефициентите се колебаят много по-силно от колкото при обикновените букмейкъри.

Недостатъци

Тъй като играчите играят помежду си, предоставящият платформата сайт трябва да печели от другаде. Заплаща се такса за предоставяната услуга, а именно процент от нетната печалба. Този процент може да е различен на различните борси.


Времето в някои футболни градове:
Weather London
Das Wetter Munich
El Tiempo Madrid
Il Meteo Turin